I våras polisanmäldes Button town café i Karlstad bland annat för att det här konstverket stod för nära älven. I dag beviljade stadsbyggnadsnämnden bygglov i efterhand och strandskyddsdispens. Foto: SVT arkiv

Bygglov och dispens för Button town café

Uppdaterad
Publicerad

I våras polisanmäldes Button town café i Karlstad. I dag beviljade stadsbyggnadsnämnden bygglov i efterhand och strandskyddsdispens.

– Det är väldigt väntat, inga konstigheter egentligen, säger Mathias Bucht som äger cafét.

I mars kunde SVT rapportera att Button town café i Karlstad polisanmäldes av kommunen. Bland annat stod en pergola och ett konstverk för nära stranden.

– Vi har försökt att ha en tillmötesgående linje här för att möjliggöra verksamheten för det som ligger på vårt bord, säger Anders Tallgren (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden efter dagens beslut.

Bygglovet kostar 7000 kronor och avgiften för dispensen är 10 500 kronor. Dessutom beslutade nämnde att ägarna måste betala en byggsanktionsavgift på omkring 11 000 kronor.

– Det känns väldigt petigt och orättvist, säger Mathias Bucht.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.