Foto: Räddningstjänsten Säffle

Trevåningshus brann i Säffle

Uppdaterad
Publicerad

Ett hus i Säffle som har använts som bygghandel och lager brann ner till grunden natten mot söndag. 

Larmet kom till räddningstjänsten på lördagskvällen och styrkor från fyra stationer var på plats för att försöka släcka den. Huset, som var ett trevånings trähus, var inte bebott och inga människor kom till skada i branden.

– Vi försökte släcka branden utifrån då det inte var fråga om att rädda några liv. Men när vi bekämpat branden i 6-7 timmar och fortfarande inte fått styr på den beslutades att byggnaden skulle få brinna ner, säger Mikael Ohlson, räddningsledare.

I stället fick räddningstjänsten koncentrera sig på att förhindra att branden spred sig till intilliggande byggnader och att dämpa gnistspridning.

– Det blåste ordentligt, men som tur var åt rätt håll. Annars hade vi kanske behövt att evakuera ett bostadsområde, säger Mikael Ohlson.

Då brandorsaken är okänd har en förundersökning om grov mordbrand inletts.

– Det måste vi göra för att kunna göra en teknisk undersökning på platsen, säger Stefan Dangart, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.