Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Magnus Christoffersson på Frykenbadens camping i Kil berätta om hur bokningsläget ser ut. Foto: Olle Ängeby/SVT

Campingarna håller i – bra bokningsläge inför sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Under coronapandemin bytte en del utlandssemestern mot att resa runt på hemmaplan. Och den trenden håller i sig enligt Magnus Christoffersson på anläggningen i Kil.

– Camping är fortfarande väldigt populärt och vi ser att folk vill ut, säger han.

Utöver de svenska gästerna på Frykenbadens camping kommer många från andra länder, bland annat familjen Bochli från Schweiz.

– Det är enkelt att bo på camping, och funkar bra när man reser med familjen. Men kan leka, för det finns lekplatser, och då blir det jätteroligt,, säger Rolf Bochli.

Svag krona

På Torsby camping är bokningsläget bra enligt Helena Henriksson, vd. Och säsongen drog igång med en rivstart, med många bokningar och besökare redan tidigt på sommaren.

– Euron är så fruktansvärt dyr så folk stannar hemma mer. Jag tror på det här med hemester, swemester och värmester, säger hon.

Campingstatistik Värmland

Gästnätter semesterperioden juni – augusti

2019: 624 031

2020: 318 872

2021: 421 652

2022: 652 915

2023: 588 892

Fördelning av turismövernattningar semesterperioden juni – augusti

Camping: 58,4%

Hotell: 29,4%

Vandrarhem: 4,3%

Stugbyar: 2,4%

Övrigt: 5,5%

Källa: Camping Värmland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.