Vårdbolaget Capio säger upp avtalet för vårdcentralen i Grums. Nu tittar Region Värmland på att driva vårdcentralen vidare – troligen i egen regi. Foto: SVT Arkiv

Capio lämnar vårdcentralen i Grums: ”Tittar på lösning”

Uppdaterad
Publicerad

Vårdföretaget Capio säger upp sitt vårdavtal med Region Värmland för vårdcentralen i Grums.

– Vi tittar på en lösning för att driva vårdcentralen vidare, troligen i egen regi, säger regiondirektör Peter Bäckstrand till SVT Nyheter Värmland.

Vårdbolaget Capio driver tre vårdcentraler i Värmland. I Vålberg, Kristinehamn och Grums. Nu har man lämnat in en uppsägning av vårdavtalet i Grums.

– Vi har mottagit en uppsägning och jag har gett i uppdrag till hälso- och sjukvårdsdirektör Lena Gjevert att titta på en lösning, säger regiondirektör Peter Bäckstrand.

Uppsägningstiden är på ett år.

– Så Grumsborna får vård i morgon också. Vi kommer att titta på en lösning att driva vårdcentralen vidare, troligen i egen regi, och det kan gå fortare än ett år om båda parter kommer överens om det, säger Peter Bäckstrand.

Capio tog över vårdcentralen i Grums för tre år sedan. Innan dess drevs vårdcentralen av Region Värmland.

– Vi har inte haft några synpunkter på hur Capio har bedrivit verksamheten. Vi har varit nöjda och hade gärna sett att de hade fortsatt driva verksamheten, säger Peter Bäckstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.