• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se bilderna från när Carlstad Crusaders öppnade dörrarna för den som vill att komma och prova amerikansk fotboll i samband med Super Bowl. Foto: SVT

Carlstad Crusaders bjöd in att testa amerikansk fotboll i samband med Super Bowl LVII

Uppdaterad
Publicerad

Nu avgörs Super Bowl-finalen i USA – vilket satt sina spår i Karlstad. I helgen bjöd klubben Carlstad Crusaders in värmlänningar att testa amerikansk fotboll.

– Det är som en familj och det är därför man kommer hit, sade deltagaren Oliver Skarman.

Det var en så kallad rookie-dag stod som på agendan för Carlstad Crusaders under lördagen. Passande nog samma helg som finalen av Super Bowl, ett av världens största sport-evenemang, går av stapeln i USA.

– Vi ska välkomna alla. Det är inte bara den här dagen, utan kom och prova på amerikansk fotboll, säger Catrin Widmark, lagledare.

Hör och se i klippet hur det var prov-dagen för värmlänningarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.