Hur känner du inför de nya reglerna? Foto: TT

Chatt: Vad tycker du om de nya reglerna för A-traktorer?

Uppdaterad
Publicerad

Tycker du att det är praktiskt att man kan bygga om en gammal bil till mopedbil? Eller är du en av de som ser ett problem med att det har lett till fler olagliga A-trakorer? Chatten är nu stängd men läs gärna kommentarerna nedan.

Chatt: Vad tycker du om de nya reglerna för a-traktorer?

Pinnat inlägg

Tack för alla era inlägg! Nu är det dags att avsluta diskussionen i det här forumet. På återhörande!

Höj min hastighet på A-traktorer • A-traktorer ska kunna köras max 50km/h. Detta är för att dessa skall följa trafikflöde, rytm bättre.
För nu uppstår farliga situvationer då det uppstår köer som leder till farliga omkörningar . Men som på stan skulle A-traktorer följa flödet i trafiken.

Snibb • Dra in deras körkort o sen ge böter te föräldrarna

Klart de ska finnas • En del klagar på att de inte har registreringsskylt, det har de, den sitter fram.

Andra klagar på att ungdomarna inte har utbildning på fordonet ifråga. Detsamma gäller de flesta personbilar med tillkopplad husvagn eller släp också. Man kör upp i en vanlig småbil men får koppla en husvagn efter suven, en kombination man helt saknar utbildning på.

En del skriver att de skapar farliga omkörningar, kommentar överflödig...

Någon skrev att de bara skulle få köras på åkrar, skulle traktorer bara få framföras på åkrar blir det ont om mat på borden i landet.

Om man har lyckats ta ett körkort, vare sig det är am/a/b/c/ce/d/de är det riktigt illa om man inte har lärt sig ta hänsyn till och samspela med övriga trafikanter, oavsett fordon.

Kim • Striktare krav på spärr. Flera nya Nissan Navara a-traktorer som går som personbilar här i Västerås. Konsekvenstänkandet är inte inte utvecklad i den åldern. En tjej höll på att köra på mig och min dotter när hon kom i 70-90 och fippla med mobilen.

Just • Bort med A traktorer från allmänna vägar! Hur kan man hamna i en bil på en 100 väg utan att ha körkort !!?? Har sett livsfarligt körning med A traktorer på rondellen, katastrof! Om stora köer ska vi inte snacka vid rusningstid.

Lastbilschaufför • Tveksam om jag tycker att en A-traktor ska gå fortare, pga det är nästan omöjligt att köra om en A-traktor med en full lastad lastbil idag ökar du hastigheten kommer det leda till att det blir omöjligt att köra om en A-traktor med ett tyngre fordon, tyvärr så har de flesta a-traktor förare ingen respekt för att det, de går sällan åt sidan och stannar så att man kan köra om dem säkert.

A J • A-traktor är säkrare än mopedbilar. Egen erfarenhet från när en mopedbil körde in i sidan på min bil. Blev bara skrot av den.

Så, jag ser inget direkt problem att höja farten till 45 km/h eftersom de har körkort. Eftersom det även gäller mopeder.

Men att framföra en A-traktor för fort, säg 15 km/h för fort eller äger ett fordon som manipulerats att kunna köra för fort, garanterar indraget körkort och senareläggning av körkort för bil/motorcykel ett år.
Eftersom man då visar att man inte är mogen att köra.

Per Öhman • Varför A - traktor ? Inget annat land har det, förstor att man använde E-traktor, under andra världskriget

Ingo • Tycker dom ska tas bort,det är en gammal förlegad lag sedan 30 40 talet när dom behövdes i lantbruket och inte som leksaker i stadstrafiken,traktorer hör hemma i lantbruket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer