• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer i klippet när Ingrid Weimar berättar om varför hon tycker det är så kul med cirkus. Foto: SVT

Cirkuskollo i Sunne: ”Kul att hålla på med konster och höra applåder”

Uppdaterad
Publicerad

Kulturveckan i Sunne är igång med ett fullspäckat schema. I Skäggebergsskolans gymnastiksal får barn och unga mellan nio och 15 år möjligheten att testa cirkuskollo som är en del av Värmlands cirkusfestival.

– Det finns ingen mall på hur man ska göra för att det ska bli färdigt utan man utvecklar sig själv, säger cirkusläraren Ingrid Jacobsson.

De två bästisarna Ingrid Weinar och Ester Ekengren är deltagare på kollot, och berättar att de tycker det är kul att hålla på med konster och Ingrid drömmer om att bli cirkusartist en dag.

Hör mer i klippet när Ingrid och Ester berättar om varför de tycker att det är så roligt med just cirkus.

”Mellan idrott och kultur”

Värmland Cirkusfestival som har tagit initiativet till cirkuskollo har som mål att nå barn och unga i hela Värmland.

– Cirkus är en effektiv aktivitet med mycket energi och är utmanade på ett annorlunda sätt, säger Marcel Lindström som är projektledare på Värmland Cirkusfestival. Han menar också att cirkus är en annan variant av kultur.

– Det är bra att visa barn att det finns mer än bara idrott och kultur, cirkus ligger någonstans däremellan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.