Corona satte käppar i hjulen för rallycrosslöftet

Publicerad

Det västvärmländska rallycrosslöftet Nils Andersson, 20, lämnade crosscartingen efter att ha vunnit Rally X Nordic två år i rad och gick mot en premiärsäsong i rallycrossens finrum när coronapandemin slog till. Men han vänder den förstörda premiärsäsongen till något positivt.

Det är bara att göra det bästa av det. Det är därför vi är här och testar i stället, säger Nils Andersson när vi träffar honom på motorstadion i Höljes under onsdagsförmiddagen. 

Nils Andersson är i Höljes med teamet TiK RX för testkörning, en testkörning som görs under realistiska former då de körs i form av en inofficiell tävling. Och att premiärsäsongen för Nils Andersson i Supercars lite frös inne är inte bara en nackdel.

– Det kan vara en fördel. Eftersom jag är ny så har jag inte hunnit testa så mycket innan det hade varit dags att börja tävla. Nu har jag alla möjligheter att göra allt rätt, säger han.

I klippet ovan berättar Nils Andersson om hur han ser på den förstörda säsongen och vilka mål han har med sin rallycrossatsning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.