Kön ringlade sig lång när det var dags för kunderna i reko-ringen att hämta ut sina varor. Foto: Öyvind LundVisa alla (2)
Visa alla (2)

Coronaregler på populär reko-ring

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen anordnades i vanlig ordning utlämningen av de beställningar som gjorts genom Karlstads Reko-ring på utlämningsstället på Våxnäs i Karlstad. Beställningarna var många och arrangören fick agera dörrvakt för att det inte skulle bli för mycket trängsel.

Reko-ringar där privatpersoner kan beställa mat direkt från leverantörer har blivit allt mer populärt. Sedan den första Reko-ringen i Värmland startade för två och ett halvt år sen har handelsformen växt stadigt och det finns nu nio Reko-ringar i länet. Coronapandemin ser ut att ha ökat intresset för lokalproducerat mat.

– Idag hade vi runt 400 beställningar. Intresset har ökat, många sa att de var här för första gången. Jag tror att vi är beroende av närproducerad mat om vi ska överleva på sikt, det märks hur sårbart det är,  säger Lena Calais, projektledare på NIFA.

Coronaregler

Med 23 leverantörer och många kunder gjorde att föreningen fick införa åtgärder för att det inte skulle bli för trångt på utlämmingsplatsen.

– Jag fick stå som dörrvakt och släppa in tre personer åt gången och ropa att man skulle tänka på att hålla avstånd, säger Lena Calais. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

En ovanlig vardag - Värmland

Mer i ämnet
Kön ringlade sig lång när det var dags för kunderna i reko-ringen att hämta ut sina varor. Foto: Öyvind Lund
För att det inte skulle bli för många personer på en gång var det begränsat hur många som fick gå in på området. Foto: Öyvind Lund