Nathalie Bengtsson, till höger, tillsammans med lagkamraten och sambon Theresé Helgman. Foto: Privat

Crusaders damer tog historiskt SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Carlstad Crusaders damer stod för första gången någonsin i en SM-final. Och med sig hem har de ett historiskt guld, efter att de besegrade de regerande mästarna Örebro Black Knights med 30-22.

– Inför matchen kändes det faktiskt relativt lugnt. Visst fanns nervositeten där men allra mest var jag så himla glad över vad vi har åstadkommit den här säsongen – all tid vi har lagt ner, allt slit och att  vi skulle få möta Örebro i finalen. Det kunde knappast bli roligare! Vi hade bara allt att vinna i den här matchen och det gjorde att vi bara kunde gå ut, spela vår fotboll och ha roligt! säger Nathalie Bengtsson, wide receiver och corner i Carlstad Crusaders.

Nathalie Bengtsson, till höger, tillsammans med lagkamraten och sambon Theresé Helgman. Foto: Privat

Crusaders i ledning efter första halvlek

Det kunde ha blivit tredje raka guldet för Örebrolaget, som redan tidigt i första kvarten tog ledningen med 8-0. Men så blev det inte, för i den andra kvarten kvitterade Crusaders genom Anna Hedströms touchdown. Därefter utökade Karlstadslaget ledningen vidare och efter första halvlek ledde de med 16-8.

Efter pausen var det Black Knights som drev spelet framåt och knappade in på Crusaders, som svarade med att låta årets rookie Karin Ullén, före detta Helltonspelare, utöka ledningen till 24-14.

Arkivbild. Foto: SVT

”Det var ren eufori!”

I slutet av matchen stod det 22-24 till Karlstadsdamerna, och med endast 39 sekunder kvar av matchen säkrades SM-guldet, som alltså är det första någonsin för Carlstad Crusaders.

– När vi stoppade dom på vår fjärde yardlinje och sedan kunde knäa ut matchen så var jag nog inte ensam om att inte riktigt förstå vad som verkligen hade hänt! Det var ren eufori! konstaterar Nathalie Bengtsson, som firade med sin sambo och tillika lagmedlem Theresé Helgman igår.

– Så här hemma finns det dubbel uppsättning av en fantastisk vacker guldmedalj med tillhörande hatt. Helt fantastiskt att kunna få uppleva en sådan här sak tillsammans med sin sambo ändå! säger Nathalie.

Mer information om matchen finns på Svenska Amerikansk Fotbollförbundets hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.