Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under fredag är det boksläpp i domkyrkan samtidigt öppnar utställningen Den stora berättelsen. Bilder. Alfabet. Ord. – Jag vill förmedla att vi har förmågan att vara kreativa, var och en på sitt sätt, säger den pensionerade prästen Hans Kvarnström. Foto: SVT/Camilla Gustafsson

”Dagdroppar” ställs ut i Karlstads domkyrka

Uppdaterad
Publicerad

Den pensionerade prästen Hans Kvarnström ställer just nu ut sina spontana collage av ord och bilder i Karlstads domkyrka. De är vad han kallar ”dagdroppar”, som nu också blivit en liten bok. Under fredagen är det boksläpp samtidigt öppnar utställningen ”Den stora berättelsen. Bilder. Alfabet. Ord.”

– Jag vill förmedla att vi har förmågan att vara kreativa, var och en på sitt sätt, säger han.

Hans Kvarnström är en morgonpigg person, och hans dagdroppar har vuxit fram under tidiga morgnar under 30 års tid.

– Efter meditation, bön och grötkok så gör jag en bild och skriver en text till den bilden. Det har jag börjat kalla dagdroppar, berättar han.

De poetiska uttrycken har blivit en liten bok och en utställning där bokstäverna och orden står i centrum

”Hoppas inspirera andra”

– De nedskrivna berättelserna, orden och bokstäverna spelar en viktig roll i alla kulturer och jag menar att böcker och skrifter är till för att vi ska inspirera oss att leva berättelsen, säger Hans och plockar bokstav efter bokstav ur en låda för att skapa en av utställningen installation.

-Jag hoppas kunna inspirera andra att använda sin kreativitet. Alla gör vi ju det på olika sätt i våra liv men just nu behöver världen mer kreativitet, känner jag.

I klippet ser du hur Hans Kvarnström gör när han placerar bokstäverna i centrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.