Arkiv. Foto: Bildbyrån

Dahlström vilar knät – VC-säsongen över

Publicerad

OS var en kamp mot klockan för korsbandsskadade Emma Dahlström. Nu väljer den svenska freeskiingåkaren att vila sitt högra knä inför X-games i Oslo i maj.

– Världscupsäsongen skulle jag nog med största sannolikhet säga att hon har avslutat, säger Stefan Karlsson, sportchef för freeskiinglandslaget.

De svenska freeskiing- och snowboardåkarna hade ett totalmisslyckat OS i Pyeongchang. När slopestylevärldscupen startar om i Silvaplana, Schweiz, den här veckan är 25-åriga Emma Dahlström inte med i startfältet. Torsbyåkaren, som slet av korsbandet i höger knä i april, gick en kamp mot klockan inför OS som var säsongens stora mål.

”Vill vila ordentligt”

Nu väljer Dahlström – som även kör big air – att vila knät. Troligtvis hela vägen fram till stortävlingen Nine Queens i Sölden, Österrike, i april eller X-games i Oslo i maj.

– Hon känner att hon vill vila knät ordentligt nu och återfå full styrka. Jag tror att hon kommer att ta några veckor av nu. Världscupsäsongen skulle jag nog med största sannolikhet säga att hon har avslutat, säger Stefan Karlsson, sportchef för freeskiinglandslaget.

TT: Men X-games är möjligt?

– Ja, det har hon som målsättning att köra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.