Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Henrik Frykberger (M) berätta om underlaget i klippet. Foto: SVT

Därför vill Sunne kommun lägga ner Klättenskolan – beslut väntas på måndag

Publicerad

Kommunstyrelsen i Sunne vill lägga ned Klättenskolan i Stöpafors. Beslutet grundar sig i det låga antalet elever på skolan samt skolans ekonomi.

– Det gör att kvalitén är svår att upprätthålla på den nivå vi vill, plus att det blir en väldigt dyr utbildning, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Frykberger (M).

Förslaget att lägga ned skolan tog sig igenom kommunstyrelsen sammanträde den 11 april med nöd och näppe, då fem av elva röstade för yrkandet. Förslaget möttes dock bara av två nej-röster från SD och HS (Hela Sunne) och kunde antas eftersom de fyra representanterna från S och C avstod från att rösta.

Kommunalrådet i Sunne om beslutet i fullmäktige

Därmed är utfallet i kommunfullmäktige, där nedläggningen av Klättenskolan slutligen ska bestämmas, svårt att förutspå enligt Henrik Frykberger (M).

– Det fanns ju en majoritet i kommunstyrelsen för att föreslå det här, men eftersom ett antal partier har valt att avstå vet jag inte vad de kommer att göra i fullmäktige, säger han.

Se Henrik Frykberger utveckla sitt resonemang i videon ovan.

Socialdemokraterna i Sunne reserverade sig

Socialdemokraternas båda ledamöter reserverade sig mot beslutet i kommunstyrelsen med hänvisning till transparensen i ärendet.

”Vi säger inget om att förslaget till beslut är varken RÄTT eller FEL, men hanteringen av ärendet har inte gått rätt till! Det är väl aldrig så viktigt med användarinvolvering som i just förändringsprocesser” säger de enligt protokoll från sammanträdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.