Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I videon berättar aktivisterna mer om vad de vill åstadkomma med sitt arbete i nätverket.  Foto: SVT

De cyklar raggarrundan för klimatet

Uppdaterad
Publicerad

Nätverk för ett hållbart Arvika hoppas få hundratals cyklister med sig när de genomför en cykelaktion för klimatet i slutet av september. Målet är bland annat säkrare och mer lättframkomliga cykelvägar.

Lördagen den 25 september hoppas nätverk för ett hållbart i Arvika att det blir cyklarna som dominerar raggarrundan i Arvika när de genomför sin manifestation vid lunchtid.

Inte mot raggen

Men de betonar att det inte är en manifestation mot att raggen går i staden under helgerna.

– Nej, vi är inte några arga och bittra aktivister. Vi är inte emot saker utan för. Och nu vill vi visa på cykelns fördelar som transportmedel, säger en av aktivisterna i nätverket när vi träffar dem i stadsparken i Arvika.

Möte med politiker

Efter manifestationen kommer nätverket hålla ett möte med lokala politiker för att diskutera vad som kan och bör göras för att göra det lättare att ställa bilen och välja cykeln i Arvika framöver.

I videon ovan berättar aktivisterna mer om vad de vill åstadkomma med sitt arbete i nätverket. 

Nätverket Hållbar framtid i Arvika består av runt 150 mer eller mindre aktiva deltagare ur en mängd organisationer och verksamheter. Några i nätverket är också aktiva i partipolitiken lokalt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer