Foto: Pressbild

Frödingkvartetten får Frödingmedaljen

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Göteborgsbaserade Frödingkvartetten som får ta emot Gustaf Fröding-sällskapets hedersmedalj i år. De får den för att de med stor lyhördhet och musikalitet vidareutvecklat vistraditionen kring skaldens diktning.

Den grupp som nu prisas började framträda tillsammans 2013 men namnet Frödingkvartetten etablerades först året därpå. Under 2015 var det premiär för Frödingkvartettens musikdramatiska konsertföreställning Mannen från månen – en tillvarons utlänning. Programmet gjorde stor succé i Göteborg och under västsvenska turnéer.

Frödingkvartetten får Gustaf Fröding-sällskapets hedersmedalj 2019 för att de med stor lyhördhet och musikalitet vidareutvecklat vistraditionen kring skaldens diktning genom sin visjazzinriktning, skriver sällskapet i ett pressmeddelande.

– Det är väldigt roligt och hedrande. Det betyder ju att vi blir uppmärksammade och kan komma ut ännu mer med vårt levandegörande av Fröding och hans liv, säger bandmedlemmen Björn de Verdier.

Medaljerna kommer att utdelas under Frödingdagarna på Alsters herrgård i slutet av augusti.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer