Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med när Jessica Snahr och Tina Koppfeldt Scott lämnar balkläder till Herrgårdsgymnasiet i Säffle. Foto: SVT/ Elin Johansson

De skapar lånegarderob för studenter i Säffle – med insamlade balkläder

Publicerad

Studenten närmar sig med stormsteg. Men innan dess: bal på slottet. På Herrgårdsgymnasiet i Säffle har det samlats in flera klänningar och kostymer som eleverna kan låna om de vill.

– Det är helt fantastiskt och det visar den omtänksamhet som finns och när man går ihop så kan man göra mycket tillsammans, säger initiativtagaren Jessica Snahr.

Det började med ett inlägg på sociala medier där Jessica Snahr efterfrågade var hon kunde lämna in klänningar som hon haft i sin garderob – men syftet att de skulle kunna återanvändas av blivande studenter.

Det var flera som tipsade om att lämna till Herrgårdsgymnasiet.

Har samlat in balkläder för studenter

I början av mars lämnades de första festkläderna, som Jessica Snahr och Tina Skott Koppfeldt hittat hemma hos sig, in. I början på maj lämnade de in tio klänningar och kostymer till skolan efter en insamling.

– Vi har sagt till grannar och vänner att leta efter kläder i garderoben som de inte behöver längre och det har de gjort, säger Tina Koppfeldt Scott.

Tanken är att det ska bli en lånegarderob på Herrgårdsgymnasiet i Säffle. Där ska kommande studenter kommer kunna låna klänningar eller kostymer till balen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.