Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar teamledare Julian Rüb om reaktionerna de fått, om missionen och en Säfflebo berättar hur han reagerade när han fick sin bibel. Foto: SVT

De sprider 150 000 biblar till värmländska hushåll

Uppdaterad
Publicerad

Har du fått en bok som kallas ”Boken om hopp” i brevlådan? Då är du inte ensam – just nu delas den ut till hushåll över hela Värmland, och fler län kommer följa.

– De flesta blir glada att få en present, men vissa kastar den efter en, säger Julian Rüb, teamledare inom Brevlådemissionen.

I klippet: Julian Rüb, teamledare, berättar om reaktionerna de fått, om missionen och en Säfflebo berättar hur han reagerade när han fick sin bibel. 

När maj månad är slut ska alla värmlänningar ha fått ett exemplar av boken, som bland annat innehåller nya testamentet. Därefter kommer de distribueras i bland annat Dalarna, Gotland och Småland. Och 2026 är målet att alla hushåll i Sverige ska ha fått en.

Själva utdelningen görs framförallt av tyskar som i omgångar reser till Sverige. Många av dem är unga.

– Böckerna doneras men vi finansierar resorna själva, säger Julian Rüb.

Många hushåll har en skylt på brevlådan om att de inte vill ha reklam, hur tänker du kring det i sammanhanget?

Det här inte reklam, vi försöker inte sälja något utan det handlar om att vi vill skänka en gåva, säger Julian Rüb.

Brevlådemission är ett nätverk skapat av den svenska organisation Bible for the nations och en tysk organisation vid namn Biblemission.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.