Per-Samuel Nisser (M), svarade under torsdagens kommunfullmäktige varför kommunen betalat 460 000 kronor till PR-byrån Kreab för Muminetableringen. Foto: SVT

Debatt om PR-konsulten i kommunfullmäktige

Uppdaterad
Publicerad

Kommunledningen i Karlstad fick ta emot skarp kritik från Karlstadpartiet Livskvalitet för att de anlitat PR-byrån Kreab i kommunikationen kring Skutberget när frågan debatterades vid kommunfullmäktigemötet på torsdagskvällen.

– Det är ingenting ovanligt att kommunen använder kompetens utifrån, säger kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M) och rabblar upp ett antal områden där konsulter använts.

Peter Sörensen (KPL), som i en interpellation lyft frågan till fullmäktige säger att kommunen med hjälp av Kreab försöker dupera opinionen och ge propaganda åt sina egna planer.

– Tveksamt, det här är ju pengar som ska användas till en detaljplaneprocess, säger han.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Per-Samuel Nisser säger att det inte handlar om att förändra opinionen.

– Nej, vi har ju redan beslutat vad vi tycker.

I de planer som tjänstemännen i kommunen tillsammans med Kreab lagt fram fanns förslag om att utse ambassadörer som ska tala gott om Muminsatsningen.

Enligt Per-Samuel Nisser finns inga sådana ambassadörer.

– Ett exempel där man tog fram ett antal idéer, när det gäller ambassadörer har man inte gått vidare med, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet