• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar författarna om en händelse i den nya boken och även framtiden för bokserien. Foto: Dahlia Poignant Khafagi/SVT

Deckarduo drömmer om tv-serie i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen släpptes ”Den tysta fågeln” vilket är den tredje boken i den värmländska deckarserien om amerikanska FBI-agenten John Adderley. Enligt författarduon Peter Mohlin och Peter Nyström finns det långsiktiga planer för serien.

– Vi kommer att köra på med vår hjälte, säger Peter Nyström.

De tidigare böckerna ”Det sista livet” och ”Den andra systern” i serien har sålt över 200 000 exemplar i Sverige och är utgivna i över tjugo länder. I den tredje boken ligger fokuset på Grums och Ålviksbacken, som i boken gjorts om från en slalombacke till ett bostadsområde.

– Vi har vävt in historien om slalombacken i boken, säger Peter Mohlin.

I framtiden hoppas författarduon att deras bokserie eventuellt kan bli en tv-serie. Men de har ett krav om det framöver skulle bli verklighet.

– Det är baske mig ett krav att man ska spela in på plats i Värmland, säger Peter Mohlin.

Se mer om vad författarna säger om bokens handling i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.