Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fortune Bassey från Nigeria och Seid Korac från Luxemburg är två av årets nyförvärv i Degerfors IF. Hör Bassey och sportchef Patrik Werner om förhoppningarna på kommande säsongen i klippet. Foto: Morgan Kringstad/SVT

Degerfors i slutträning inför premiärmatchen i Allsvenskan

Publicerad

I helgen drar herrarnas Allsvenskan igång och på söndag spelar Degerfors sin premiärmatch mot Hammarby på bortaplan. I klubben syns flera nya namn på spelare som värvats från utlandet.

– Jag tycker vi gjort en sådan försäsong som man vill ha. Inte för bra och inte för dålig, vi ligger mitt i någonstans, säger sportchef i Degerfors IF Patrik Werner som ser fram emot söndagens match.

– Det ska bli kul!

Värvat spelare från utlandet

Ett av säsongens flera nyförvärv från utlandet är anfallaren nigerianen Fortune Bassey som i höstas spelade i Champions League för tjeckiska Viktoria Plzen. Då mötte han bland annat Barcelona och spelade inför en publik på ca 80.000 åskådare.

Starta klippet för att höra Fortune Bassey berätta hur det är att spela i Degerfors och hur sportchefen Patrik Werner tänker kring de nya värvningarna.

Utländska nyförvärv i Degerfors IF de senaste åren

2023

Sondre Rossbach – Norge

Fortune Bassey – Nigeria

Seid Korac – Luxemburg

Damjan Pavlovic – Belgien

2022

Joe Gyau – USA

Diego Campos – Costa Rica

2021

Alfie Whiteman – England

Nikola Djurdjic – Serbien

2020

-

2019

Jeff Gal – USA

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.