På Stora valla pågår snöröjningsarbete Foto: Andreas Holmberg

Degerfors IF efterlyser hjälp – planen täckt av snö

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollens säsongspremiär närmar sig snabbt. Men ännu är inte våren här och snön verkar ställa till det, Degerfors IF ber nu på sociala medier om hjälp med att skotta för att få Stora valla spelklar.

– Det är väl kanske tio, tolv centimeter snö minst, säger lagets assisterande tränare Andreas Holmberg om planen.

Den 1 april sparkar Degerfors igång årets Superettan med bortamatch mot Östers IF. Första hemmamatchen är en knapp vecka senare mot Halmstad. Men risken finns att hemmapremiären blir svårspelad – på grund av snö.

– Det är såklart olyckligt men det har varit en sen vinter så det har inte varit mycket att göra tyvärr, säger Andreas Holmberg.

”De gör vad de kan”

Stora Valla är täckt av snö och just nu arbetas det med snöslungor för att få bort så mycket som möjligt. Men risken för att planen inte ska vara spelduglig till premiären finns och därför vädjar klubben om hjälp, via sina sociala medier, med att få undan snön.

– Det är ett gäng som som håller på, de gör vad de kan, säger Andreas Holmberg.

Enligt Holmberg är det ungefär en decimeter snö på planen men det verkar som att arbetet ger utdelning.

– De kämpar men nu ser jag gröna ytor på planen i alla fall. Vi har många eldsjälar i föreningen och det är de vi får förlita oss på.

”Det är inte optimalt”

Holmberg berättar att även sportchefen Patrik Werner är ute och jobbar för att få bort det vita täcket över Stora valla. Det skulle kunna innebära problem om planen inte hinner bli klar till matchen mot Halmstad den 7 april.

– Det är inte optimalt att inte få spela inför den publiken vi är vana, dessutom vore det ett ekonomiskt bakslag för föreningen, säger Holmberg.

Laget ha tränat på konstgräs än så länge och kommer fortsätta göra det. Frågan är om naturgräset på Stora valla är redo när Superettan drar igång.

– Vi hoppas det. Får man inte undan snön är det helkört, det ska bli kallare nästa vecka så vi får se vad som händer, avslutar Holmberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.