Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Tommy Pedersen / TT

Degerfors IF förlänger inte med Solberg och Holmberg

Uppdaterad
Publicerad

Styrelsen för Degerfors IF har valt att inte förlänga med tränarna Tobias Solberg och Andreas Holmberg inför 2024.

I dag meddelade fotbollsklubben att tränarduon inte kommer fortsätta i Degerfors. På sin hemsida skriver klubben:

”Vi är väldigt stolta och tacksamma för de år som Tobias och Andreas har gett föreningen, både som spelare och tränare. Efter fyra framgångsrika år, varav tre i Allsvenskan, är vi säkra på att de i många år framöver kommer bidra till fotbollens utveckling.”

”Känns vemodigt”

– Det är klart att det känns vemodigt, säger tränaren Tobias Solberg till SVT.

Han fick beskedet om att han inte kommer fortsätta som tränare i Degerfors under morgonen via mejl och hade önskat att processen skötts annorlunda.

– De kunde ha varit rakare i sin kommunikation vad som gäller om de ville ha mig och Andreas kvar. Det hade kanske inte behövts så mycket tid att utvärdera det.

Styrelseordförande för Degerfors IF Fredrik Rakar vill inte kommentera Tobias Solbergs uttalande, utan hänvisar till klubbens meddelande på deras hemsida.

I klippet ovan berättar Tobias Solberg mer om hur han ser på att inte få förlängt och hur han tänker kring den närmsta tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.