Nya belysningsmaster är en del och ihop med övriga investeringar man behöver göra beräknas kostnaden hamna på 48,8 miljoner kronor. Foto: Bengt Hedin/SVT

Degerfors investerar 51 miljoner på Stora Valla

Uppdaterad
Publicerad

Arenaägaren Degerfors kommun har i fullmäktige beslutat att investera 51 miljoner kronor i Stora Valla för att anläggningen ska uppfylla Svenska fotbollsförbundets krav, enligt Karlskoga Tidning-Kuriren.

Nya belysningsmaster är en del och ihop med övriga investeringar man behöver göra beräknas kostnaden hamna på 48,8 miljoner kronor. Med en viss procents felmarginal blir kostnaden 51 miljoner kronor.

Voteringen i fullmäktige slutade 12-6.

Enligt Karlskoga Tidning-Kuriren yrkade oppositionen avslag till både till belysningsmaster och till avsiktsförklaring vad gäller kommande investeringar. Eftersom stora delar av kalkylerna var mörkade, för att kommande upphandlingar ska bli rättvisa, fick man inte den helhetbild man efterfrågat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Degerfors IF

Mer i ämnet