Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anneli Mylly (V) skriver i ett mejl till SVT att kommunens reservplan är att sätta ett tak på läktaren. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Degerfors kommuns nya plan i läktarfrågan på Stora Valla

Uppdaterad
Publicerad

Följetongen kring läktaren på Stora Valla fortsätter. Efter att kommunen inte fått några svar inom budget på upphandlingen så har de en plan B: Att bygga ett tak på den nuvarande tillfälliga läktaren.

– Jag kan inte gå in på några detaljer, men någonting åt det hållet, säger Anneli Mylly (V), kommunalråd i Degerfors kommun.

När SVT når Degerfors IF:s ordförande Fredrik Rakar på telefon är han skeptisk men försiktigt hoppfull.

– Vi hoppas på en lösning men tror att det här kan vara ett sätt att skjuta problemet på framtiden, säger han.

Se i klippet vad Anneli Mylly har att säga om läktaren på Stora Valla.

Myllys mejlsvar

Utdrag ur det mejl som Anneli Mylly skickade till SVT under torsdagen.

”Vi har tagit ett beslut förra året i november om en läktare för 15 miljoner och den står fortfarande fast. Vi har haft möten med DIF och frågat om de har möjlighet att samla in pengar till det läktarförslaget som ligger ute som blev dyrare än 15 miljoner.

Styrelsen har sagt nej till det och då har vi en plan B som vår servicechef fokuserar på nu som handlar om att köpa eller hyra den befintliga läktaren och bygga om den och sätta ett enkelt tak. Det kommer komma ut en ny upphandling med en ny ritning på läktare.

Vi har stora förhoppningar att den här nya läktaren kommer kunna bli klar i tid.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.