Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jätteduktig på många delar i sitt ledarskap och i det taktiska kunnandet”. Så minns Tobias Solberg Tony Gustavsson. Foto: Viaplay/Samarth Katiyar/SVT

Degerfors Tobias Solberg hade Australiens förbundskapten som tränare

Publicerad

Tony Gustavsson, Australiens förbundskapten, har haft många uppdrag genom åren, inklusive att leda Degerfors i Superettan. Tobias Solberg, nuvarande huvudtränare i Degerfors, spelade i laget då och minns Gustavsson väl.

– Jätteduktig på många delar i sitt ledarskap och i det taktiska kunnandet, berättar han.

Degerfors, Hammarby, USA och Australien. Listan kan göras lång över vilka uppdrag Tony Gustavsson, Australiens förbundskapten, har haft genom åren. Men hans allra första uppdrag som tränare inom elitfotbollen var med Degerfors 2005 när han ledde laget i Superettan som huvudtränare. Sejouren varade i ett år innan flyttlasset gick vidare till Hammarby och nu senast till Australien där han tagit damlandslaget till deras första semifinal i VM-historien.

En som spelade i det Tony Gustavsson-ledda laget i Degerfors är nuvarande huvudtränaren i samma klubb, Tobias Solberg.

– Han kom in med lite nya idéer och då kastade han voltinkasten, säger han.

Se Solberg berätta mer om Gustavsson i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.