Maria Busk Madland är herrallsvenskans enda kvinnliga målvaktstränare och vinnare av årets Karlstad Grand Prix Award. Foto: Timmie Falk/Degerfors IF

Degerfors unika målvaktsmentor Maria Busk Madland prisas på årets Karlstad GP-Award

Uppdaterad
Publicerad

Maria Busk Madland, herrallsvenskans enda kvinnliga målvaktstränare, är vinnare av årets Karlstad Grand Prix Award.

Karlstad Grand Prix Award är Karlstad kommuns och universitetets idrottsledarstipendium för att belöna idrottsledare.

Priset delas ut för 15:e året, och i år går det till Degerfors IF:s målvaktstränare Maria Busk Madland.

Degerfors IF

Degerfors nya målvaktstränare

– Fantastiskt roligt och en enorm ära om man ser till vilka fantastiska idrottsledare som har fått det före mig. Jag blev oerhört överraskad, säger Maria Busk Madland.

Busk Madland har en lång fotbollskarriär bakom sig, både som spelare och ledare i flera värmländska fotbollsföreningar. I december presenterades hon som Degerfors nya målvaktstränare. En aktad målvaktsmentor, med meriter från bland annat landsuppdrag på cv:et.

Viktig förebild

– Att priset i år går till Maria Busk Madland känns extra kul. Det är viktigt med förebilder som henne, säger Linda Larsson, kommunstyrelsens ordförande i Karlstads kommun.

Stipendiet på 30 000 kronor delas ut på friidrottsgalan Karlstad Grand Prix 5 juli.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du Jonas Olssons första träning med Degerfors och vad målvaktstränaren Maria Busk Madland tror om hans förmåga. Foto: SVT/Therese Fjellman

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Degerfors IF

Mer i ämnet