Här tågar demonstranterna in på Stora Torget Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Demonstration mot planerna på Muminparken

Uppdaterad
Publicerad

”Skutberget ska inte privatiseras. Det är inte till salu.” Det var buskapet när runt 900 demonstranter idag manifesterade sitt missnöje med en exploatering av Skutberget i Karlstad i form av en Muminpark för barn.
– Vi vill att politikerna backar – det är inte för sent, säger Eva-Britt Johansson, en av arrangörerna bakom demonstrationen.

”Hör oss skalla – Skutberget åt alla”. Så lät det när 900 deltagare, rustade med åsikter och skyltar, gick i demonstrationståget genom Karlstad idag. 

– Vi har märkt att ett motstånd har växt och att vi inte har politikerna med oss. Vi kan inte acceptera att man inte gick ut och frågade oss Karlstadbor vad vi ville ha innan man planerade Muminvärlden, säger Eva-Britt Johansson från Skutbergets Wenner som arrangerat manifestationen.

”Inte emot Mumin”

Från föreningen är man också noga med att påpeka att det inte är själva temaparken man är emot.

– Vi är inte här för att protestera mot Muminvärlden – vi vill bara ha vårt Skutberget kvar och rusta upp det på annat sätt så att fler lockas dit.

Eva-Britt Johansson från Skutbergets Wenner Foto: SVT

Hoppas politikerna backar

Med dagens manifestation hoppas man att politikerna lyssnar och väljer att backa från sina planer på en Muminpark. Men det finns också andra orsaker till dagens aktion.

– Vi behöver visa upp för resten av Karlstad att vi är vanliga fysiska människor och inte bara namn i en grupp på nätet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet