Dennis Rådström tar klivet upp i en fyrhjulsdriven bil som han köper av tidigare världsmästaren Petter Solberg. Foto: Therese Fjellman/SVT

Dennis Rådström upp i högsta SM-klassen

Uppdaterad
Publicerad

Dennis Rådström från Torsby, som blev tvåa i junior-VM 2018, gör en nysatsning och tar klivet upp till en fyrhjulsdriven R5-bil efter att tidigare enbart ha kört framhjulsdrivet i R2-klassen.

Nu köper han en bil av Petter Solberg – den tidigare världsmästaren som också kommer att fungera som ett bollplank framöver.

Satsningen görs inledningsvis i SM men ambitionen är att komma ut internationellt igen framöver.

– Det ska bli häftigt att kliva upp och köra en fyrhjulsdriven bil i högsta klassen i SM med ett eget team som vi kan utvecklas ihop med. Teamet är otroligt viktigt, och jag känner vi har bra förutsättningar för en rolig och utvecklande säsong där vi kan prestera på topp, säger Dennis Rådström i ett pressmeddelande.

Klassen för R5-bilar, trimmat fyrhjulsdrivet, är den högsta och snabbaste klassen i SM. En klass med tuff konkurrens, där bland annat fjolårsmästaren och tvåfaldiga världsmästaren P-G Andersson annonserat att han kommer tillbaka 2021.

Höga ambitioner

Rådström ser fram mot att möta motståndet i SM.

– Målet är alltid att vinna när vi tävlar. Vi vet att det är tufft motstånd i klassen och vi har aldrig kört en fyrhjulsdriven bil tidigare. Men vi ska göra allt vi kan för att stå högst upp på pallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.