Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar spelarna Ella Lindström och Maja Florin vad det bästa är med ishockey är. Foto: SVT

Allt fler tjejer i Värmland vill spela ishockey

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för att spela ishockey växer bland tjejer i Värmland, liksom i landet i stort. Antalet dam- och flickspelare inom hockeyn i Sverige har ökat med nära 30 procent på ett år, enligt ishockeyförbundet.

– Tjejhockeyn är på uppgång här, säger Christoffer Ahlström, som är tränare för Arvika U11.

I helgen spelas poolspel i ishockey i Norvalla och Ängevi ishall för flickor födda 2009 till 2016. Här möts flera lag från både i och utanför länet. Matcherna är viktiga för att de unga spelarna ska vilja fortsätta med sporten, säger tränare från både Nor och Arvika.

Fortsatt en utmaning

Viola Axelsson tränar flickor för Nor sedan tre år tillbaka och har själv spelat.

– När jag började så var det att man blev nedvärderad för att man spelade hockey, för att det var en killsport. Det anses det nästan som fortfarande, så största utmaningen är att få tjejerna att förstå att de också får spela hockey, säger hon.

I klippet berättar tränarna om hur de ser det ökade intresset och spelarna Ella Lindström och Maja Florin berättar vad det bästa är med ishockey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.