Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Gillar man allt som har med att skapa något, eller bara umgås, så är det här rätt plats, säger arrangören Emelie Korsbo om årets PicaCon i Kristinehamn. Foto: Rino Rotevatn/SVT

PicaCon-arrangören: ”Det här är så nördigt det kan bli”

Publicerad

Drygt 500 personer med ett specialintresse för spel, rollspel, tecknade serier, filmer och annat som kan roa fyller i helgen gamla Brogårdsskolan i Kristinehamn.

– Gillar man allt som har med att skapa något, eller bara umgås, så är det här rätt plats, säger arrangören Emelie Korsbo om evenemanget.

Det är en minst sagt färgsprakande samling människor som möter en när man kliver in genom dörrarna till 2023 års PicaCon i Brogårdsskolan i Kristinehamn. Överallt pågår aktiviteter och de allra flesta är på ett eller annat vis utklädda eller utsmyckade.

– Det blir ju ett sätt att uttrycka sig. Om man har en favoritkaraktär från ett tevespel eller en film så kan man uttrycka det genom att klä ut sig, berättar Emelie Korsbo.

Helgens höjdpunkt är utan tvekan den traditionsenliga paraden med efterföljande kostymtävling. Hur paraden såg ut i år ser du i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.