Bostadsbolagets VD Håkan Laack och kommunalrådet Peter Jonsson (S) berättar mer om planerna i klippet. Foto: Jenny Eriksson/SVT

Nytt bostadsområde med 80 lägenheter planeras vid Röjdälven

Publicerad

Det byggs som aldrig förr i Torsby konstaterar kommunalrådet Peter Jonsson (S). Hundratals nya jobb väntas i kommunen de kommande åren och både politiker och bostadsbolag är överens om att det behövs nya bostäder.

– Vi har flera företag som expanderar så vi behöver bostäder om de som anställs ska bosätta sig här, säger Peter Jonsson. 

Det kommunala bostadsbolaget Torsby Bostäder bygger just nu ett åttavångshus i centrum med trygghetsboende och nästa projekt är ett helt nytt bostadsområde med 80 lägenheter i området Björken vid Röjdälven. Dessutom vill en privat aktör bygga lägenheter.

– På nästa fullmäktige tar vi beslut om att sälja en del av tomten Enen till en ett privat företag som vill bygga 48 lägenheter, säger Peter Jonsson.

Industrierna behöver nyanställa

Samtidigt tappade kommunen 67 invånare enligt SCB:s befolkningsprognos för 2020 och att bygga i en landsbyggdskommun innebär stora nedskrivningskrav. Till kommunens fördel så flaggar nu flera av industrierna om att de behöver nyanställa och enligt Peter Jonsson finns det även nyetableringar på gång. Därför tvekar man inte i frågan om att våga satsa på nya bostäder.

– Det är total politisk enighet, vimåste bygga, säger Peter Jonsson.

I klippet hör du bostadsbolagets VD Håkan Laack och kommunalrådet Peter Jonsson (S) berätta mer om planerna.

Håkan Laack, VD Torsby Bostäder visar planen för området Björken. Foto: Jenny Eriksson SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.