I klippet berättar polisen Lars Hedelin mer om hur arbetet kommer gå till framåt. Foto: SVT

Död person hittad i Årjäng

Uppdaterad
Publicerad

En död person hittades utanför Årjäng under lördagen. Polisens tekniker kallades till platsen som spärrades av, meddelade polisen under lördagskvällen.

– Jag kan i nuläget inte säga mer än att vi anträffat en person, sa Lars Hedelin, polisens presstalesperson region Bergslagen, på lördagskvällen.

Under söndagsmorgonen var den anträffade personens identitet ännu inte fastställd, berättar Lars Hedelin. En rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras för att utreda omständigheterna i fallet vidare.

I klippet berättar polisen Lars Hedelin mer om hur arbetet kommer gå till framåt.

Fick in ett tips

Polisen fick kännedom om personen efter ett tips.

– Det var någon som hade observerat något, säger Lars Hedelin.

För några veckor sedan försvann en man i 40-årsåldern i Årjäng, ett ärende som rubriceras som misstänkt mord. Polisen kan inte säga om det rör sig om samma person.

Uppdatering måndag

Polisen har ingen ny information att lämna kring händelsen. Fastställt identifiering av den döda personen kommer att dröja flera dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.