Foto: TT

Dödshotade kvinna på Snapchat – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 30-årig man skickade under tre veckor i somras ett stort antal meddelande, filmer och bilder med hotfullt innehåll till en kvinna i Värmland via Snapchat.

Idag dömdes mannen, som är hemmahörande i Göteborg, till sju månaders fängelse av Värmlands tingsrätt för olaga förföljelse. Han ska också betala drygt 30 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Snapchatmeddelandena ska bland annat ha innehållit direkta dödshot och sexuella ofredanden i form av bilder på könsorgan.

I tingsrättens dom står det bland annat: ”Med hänsyn till mängden meddelanden och innehållet i dessa – bl.a. filmer och fotografier på en pistol i anslutning till hotfulla och kränkande meddelanden med sexuell innebörd samt meddelanden med anspelningar om att avsändaren våldtar barn –finns det inte heller anledning att ifrågasätta att xx har blivit väldigt rädd och känt ett stort obehag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.