Dödsolyckor färdigutredda

Uppdaterad
Publicerad

Polisens utredare har inte hittat några förklaringar till dödsolyckorna på E18 utanför Karlstad, där sammanlagt fyra personer dog, och utredningarna läggs nu ned.

Det var i slutet på september som en barnfamilj åkte på E18 vid Sörmoin. Och av någon anledning kom de över i fel körbana och frontalkrockade med en lastbil. Båda föräldrar och en 11-årig dotter dog.

– Det går inte att säga vad som har hänt. Man kan ana eller spekulera men inte veta till 100 procent, säger Britt-Louise Häll som utrdde olyckan.

Olycksdrabbad vägsträcka på E18

Samma sak gäller dödolyckan en dryg vecka senare när en 50-årig man frontalkrockade med en lastbil på samma sträcka. Polisen har pratat med båda lastbilschaufförer som var med i olyckorna för att försöka ta reda på vad som hänt. Men chaufförerna har bara kunnat berä'tta art bilarna kom emot dem i deras körfält. Utredaren Britt-Louise Häll har också pratat med anhötriga till de avlidna för att få en bild av hur de var som personer och vad som kan tänkas hänt. Klart är i alla fall att det inte ligger något brott bakom olyckorna och därför läggs förundersökningarna ned.

– Det har även gjorts tekniska undersökningar på bilarna för att utesluta att det blivit något fel på dem. Det är väl gjorda utredningar, säger Britt-Louise Häll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olycksdrabbad vägsträcka på E18

Mer i ämnet