Foto: SVT

Domare vid Värmlands tingsrätt varnas igen

Uppdaterad
Publicerad

En rådman vid Värmlands tingsrätt som tidigare har varnats av Statens ansvarsnämnd för att ha tagit med sig tre tonårsflickor in i tingsrättens lokaler på efterfest, varnas nu igen.

Den här gången kommer varningen efter att domaren struntat i att dokumentera ett tillfälligt beslut om ensam vårdnad. Beslutet lästes upp vid ett sammanträde för muntlig förberedelse men någon skriftlig dokumentation gjordes inte.

I ett annat vårdnadsmål har domaren låtit bli att fatta vissa beslut och upprätthålla protokoll från sammanträde för muntlig förberedelse, det framgår i beslutet från Statens ansvarsnämnd.

Hög arbetsbelastning

Domaren håller med om de faktiska omständigheterna men har bestridit ansvar för tjänsteförseelse. Enligt domaren är det en för hög arbetsbelastning på tingsrätten som ligger bakom bristerna.

I sitt utlåtande skriver han: ”Med en human arbetsbelastning hade jag klarat av rotelarbetet i rimlig tid och då sannolikt också upptäckt att protokoll inte expedierats.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.