Dömd för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Idag föll domen mot den man i 45-årsåldern som i januari i år hällde brännbar vätska över sig själv och antände sin egen kropp i migrationsverkets lokaler. Han döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 240 timmar

I början på januari 2014 kom en man in på Migrationsverket i Karlstad utan att ha bokat en tid. Han får träffa en handläggare som berättar att han ska tas i förvar och avvisas. Utan förvarning tog han upp en petflaska och hällde något brännbart över sig. Precis innan han tände på hann handläggaren ut och hörde bara explosionen som blev när mannen antände sin egen kropp. Två poliser som var på plats för att hjälpa till lyckades släcka branden men mannen fick svåra brännskador.

– Det måste ha varit jätteskrämmande och overkligt. Det var ju en kaotisk situation och en kraftigt expolosion inträffade. Det berörde många på enheten, säger Lotta Anderberg enhetschef på Migrationsverket Karlstad.

Drygt ett halvår senare, när mannen återhämtat sig från sina skador, hotade han att tända eld på Migrationsverkets lokaler än en gång. Han dömdes idag för mordbrand.

– Även om jag inte håller med tingsrätten fullt ut i alla delar anser jag att rättens slutsats är god och att domstolen har gjort ett bra jobb genom att noga överväga aktuella juridiska frågor. Domen är i stort välformulerad och korrekt. Jag har rekommenderat min klient att inte överklaga, säger försvarsadvokaten Arash Raoufi i en kommentar till SVT Nyheter Värmland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer