Foto: TT

Döms för spridning av nakenbilder på sitt ex

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-årige mannen tog sig in på sin ex-flickväns konton i sociala medier där han sedan publicerade flera nakenbilder på henne. Nu döms han i tingsrätten.

Det var för drygt ett år sedan som kvinnan fick meddelande av flera anhöriga som berättade att det låg nakenbilder av henne på Facebook. När hon loggade in på både Facebook och Instagram hittade hon totalt 40 bilder där hon var naken eller lättklädd och där det tydligt gick att se att det var hon.

Förnekade brott

Under rättegången erkände mannen vad han gjort, men motsatte sig att det skulle röra sig om något brott. Men tingsrätten tyckte annorlunda och dömer mannen för grovt förtal och dataintrång. Han frias dock på en punkt om ofredande.

Han har tidigare dömts till skyddstillsyn för ett annat brott och tingsrätten menar att skyddstillsynen också ska gälla de nya brotten han dömts för. Han ska också betala 30 000 kronor i böter till sin ex-flickvän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.