Foto: TT

”Dotter” chockad och glad över finalplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Lina Hedlunds finalplats i den tredje deltävlingen i Melodifestivalen var en skräll som överraskade både artisten själv och låtens värmländska skapare, Johanna ”Dotter” Jansson. 

– Jag var i chock, fattade inte vad som precis hände.

När den sista finalplatsen skulle presenteras och det stod mellan Dollystyle och Lina Hedlund var artisten själv och Johanna ”Dotter” Jansson säkra på att åka ut.

– Jag var helt säker på att Dollystyle skulle gå vidare så det blev stor lycka att få gå raka vägen till final, säger artisten och låtskrivaren Johanna ”Dotter” Jansson från Arvika som är en av fyra upphovsmakare bakom finallåten Victorious.

”Vi hade otroligt kul när vi skrev låten” 

Johanna Jansson berättar att låten kom till vid ett mellocamp i Skåne hos Anderz Wrethov i somras. Campet var uppdelat så att man hade en låtskrivarsession på förmiddagen och en på eftermiddagen. De hade cirka tre timmar på sig att skriva varje låt. Just Victorious kom till under eftermiddagspasset vid flygeln tillsammans med lite vin.

– Vi hade så otroligt kul när vi skrev den. Titeln kom vi fram till först av allt och vi har hela tiden hållit fast vid den, trots att den titeln är väl använd i mellosammanhang.

Vad tror du om låtens chanser?

– Jag känner att vad som helst kan hända! Personligen så älskar jag Lina och låten och hoppas såklart på en förstaplats och jag tror inte det är omöjligt.

Har du någon annan favorit?

– Jag har många favoriter! Jag tycker Victoria och hennes regnnummer är fantastiskt! Är imponerad av 15-åriga Malou som gjorde en grym debut. Sedan är jag fortfarande chockad att Omar inte gick vidare, han är ju så underbar, älskade hans dans och hela numret.

Häng med Dotter hem till Arvika där musikkarriären började i vårt reportage från april 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.