Artisten Johanna ”Dotter” Jansson. Foto: TT

”Dotter” deltar i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Det blir värmländskt deltagande i årets melodifestival. Johanna ”Dotter” Jansson från Arvika tävlar.

– Det känns bra! Jag är pepp på att framföra min låt, jag älskar den verkligen, säger hon.

Johanna Jansson från Arvika kommer att delta i Melodifestivalen 2018 under artistnamnet Dotter. Förra gången deltog hon som låtskrivare till Mariettes låt ”A million Years”, men nästa års tävling kommer att bli den första som hon deltar i som artist.

– Jag skickade in ett gäng låtar i år, eftersom jag kom fyra med det enda bidraget jag någonsin skickat in, säger hon och fortsätter.

– Inför 2018 var mest min tanke att vara med som låtskrivare till andra artister igen men istället blev det en låt till mig. Jag fick den presenterad för mig och sedan gick jag in och gjorde lite småändringar samt la min touch på den.

”Jag älskar alla ABBA:s låtar”

Även om det är första gången hon tävlar som artist i Melodifestivalen, så är hon bekant med fenomenet.

– Jag har tittat nästan varje år sedan barnsben. Jag ser det delvis som ett underhållningsprogram men också som ett bra sätt att upptäcka nya artister, förklarar hon.

– Jag älskar alla ABBA:s låtar men Euphoria är fortfarande en av mina favoritet med underbara Loreen.

Tävlar i Malmö

Hon kommer tävla i Malmö i den tredje deltävlingen (17/02) med bidraget Cry.

– Den berör, den är väldigt stark. Man kan verkligen säga att det är en pepplåt som får en att våga, säger hon om låten.

I deltävlingen ställs hon mot Martin Almgren, Mocho, Mendez, Kalle Moraeus, Jessica Andersson och Barbi Escobar.

Dotter singeldebuterade 2014 med låten My Flower och släppte nyligen låten Rebellion. Men nu har hon fullt fokus på Melodifestivalen 2018.

– Jag är superladdad, kan knappt vänta! Jag visste redan från början, när låten var klar, hur jag ville göra mitt nummer så det jobbar vi på nu. Det känns häftigt och kul, säger hon.

LÄS MER: Melodifestivalen till Karlstad

Viss värmländsk koppling blir det även i den fjärde deltävlingen. Där kommer Robert Gustafsson delta i som sin karaktär Roland Jäverup, där han spelar en värmlänning.

Melodifestivalens första deltävling avgörs i Karlstad i början av februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.