Driftstörningar hos Telia – flera växelsystem ligger nere

Uppdaterad
Publicerad

Teleoperatören Telias hemsida låg nere under måndagen och kunder rapporterade om svårigheter att koppla upp på nätet.

Både Region Värmland och ett stort antal värmländska kommuner hade problem med sina telefonväxlar. Patienter som inte kom fram till sin vårdcentral uppmanades försöka igen senare.

Vid 17.30-tiden var dock felet lokaliserat och tjänsterna började fungera igen, uppger Telias presschef Iréne Krohn för TT. Det kan dock dröja innan allt fungerar fullt ut, säger hon.

På telekombolagets sociala medier har kunder under dagen larmat om att telefoni, bredband och tv-tjänster påverkas.

”Just nu har vi har störningar i våra interna system som påverkar vår hemsida och vår möjlighet att hjälpa våra kunder med beställningar och supportärenden. Det kan även innebära störningar på tjänsten Telia Play. Våra tekniker jobbar för att lösa detta så snabbt som möjligt”, skrev Telia i ett inlägg på Facebook.

Även flera myndigheter larmade om problem. Polisen skrev på sin hemsida att det var svårt att komma fram på 114 14 och att felsökning pågick hos leverantören. Även Arbetsförmedlingen och Transportstyrelsen meddelade att det var svårt att nå deras kundtjänster, rapporterar flera medier.

Region Värmland hänvisade under eftermiddagen till alternativa kontaktsätt, bland annat till webbplatsen 1177.se.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.