Johan Ekberg blev hjälte för Värmland Foto: SVT

Drömstart för Värmland

Värmlands lag inledde årets slutfas på TV-pucken på bästa möjliga vis. Motståndarna Uppland fick vika ner sig mot värmlänningarna som vann med 4-3.

Värmland inledde matchen med att ta ledningen efter dryga sex minuter genom Christopher Lynch. Men ledningen blev kortvarig, Uppland kvitterade i powerplay bara minuter senare.

Värmland kopplade greppet igen

Matchen spelades i Angered arena och den forsatte på den inslagna vägen, Värmland tog ledningen och Uppland kvitterade. Strax innan periodpausen lyckades Värmland Leo Lööf hitta nätet bakom motståndarnas målvakt och det innebar 3-2.

Även det lyckades Uppland jämna ut, i början av andra perioden till 3-3. Men när Värmland gjorde sitt fjärde mål för matchen lyckades inte Uppland kvittera igen. Stor hjälte för värmlänningarna blev Johan Ekberg som satt avgörande 4-3 på passning från Alfred Bergman.