Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningspådraget var stort efter drunkningslarmet i yttre hamn. Foto: Frida Ingemarsson/SVT

Polisen utreder drunkningstillbud i Karlstad som grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett drunkningslarm i yttre hamn i Karlstad fördes en man under torsdagseftermiddagen med helikopter till sjukhus. Mannen hittades i vattnet och polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Polisen berättade tidigare under fredagen att de inte misstänkte brott eller suicid i samband med händelsen, men en vändning skedde och polisen utreder nu drunkningstillbudet som grov misshandel, det var NWT först med att rapportera.

– Vi kan inte med säkerhet utesluta att det kan vara ett brott bakom det hela, säger Per-Olov Forsman vid grova brott i Karlstad till SVT.

Allvarligt skadad

Det var en förbipasserande som såg en person ligga i vattnet vid Kanikenäsbanken i yttre hamn och larmade SOS alarm. Mannen fördes med ambulanshelikopter till Universitetssjukhuset i Örebro.

– Han är allvarligt skadad av det som sker när han hamnar i vattnet. Läget är så allvarligt att vi inte kan hålla förhör med honom.

Har svalnat

Polisen vill i nuläget inte gå in på vad som ligger bakom misstankar om brott, men polisarbetet under dagen har gett mer information.

– Det finns en del omständigheter som framkommit som pekar mot att det inte är någon annan som orsakat att han hamnat i vattnet. Det har svalnat lite, säger Per-Olov Forsman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.