Pontus gör i år sin sjunde start i tävlingen Foto: TT

Dubbelfaldigt världmästarbesök på NGK-Masters

Uppdaterad
Publicerad

Både Johan Kristoffersson och Pontus Tidemand kommer till Folkracetävlingen NGK-Masters i Karlstad nästa lördag. De båda värmländska motorstjärnorna har kört tävlingen tidigare.

Pontus gör i år sin sjunde start i tävlingen, med en hedrande 5:e plats som bästa resultat i huvudklassen och en 3:e plats som junior år 2005.

– Det är rolig grej, en folkfest – så det klart att om man är hemma passar man på att vara med, säger han till SVT Nyheter Värmland.

”Tufft startfält”

Men att köra folkrace skiljer sig givetvis en del från rallykörningen som Tidemand vanligtvis ägnar sig åt.

– Starten är viktig. Man har bara en chans på sig och det är ett väldigt jämt, och tufft, startfält. Det är lättare i rally när man har 30 mil på sig att reparera ett misstag. Så i folkrace gäller det att vara på hugget och ha lite tur – och en bra bil.

När hjälmen kommer på...

Just folkfesten kring evenemanget är något han återkommer till.

– Man träffar mycket känt folk som man kanske bara ser den gången på året. Man pratar med publik, arrangörer och funktionärer – så det är kul.

Och för den regerande Rallyvärldsmästare i WRC2 är det inget annat än seger som är målet.

– Även om just den här tävlingen inte har någon betydelse för min framtida karriär så är det så att när hjälmen och grönljusen kommer på vill man alltid vinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.