Padelförbundets verksamhetschef Calle Åkesson berättar om förhoppningen att det ska bildas fler föreningar. Foto: SVT

Dyrt med tider – förbundet hoppas på fler föreningar

Publicerad

Många av de padelbanor som byggs i Sverige drivs kommersiellt av bolag och priset för att hyra speltider kan bli höga.

På Svenska padelförbundet hoppas man på att det kommer bildas fler föreningar så att priserna kan subventioneras för framför allt barn och ungdomar.

Popsporten padel lockar tusentals spelare till banorna i Sverige, men det kan bli dyrt att spela. Utan medlemskap i klubbar eller anläggningar kan kostnaden landa på över 500 kronor för en timme på vissa ställen.

”Behöver vara kommersiell”

Till skillnad från många andra idrottsanläggningar har de flesta padelbanorna i Sverige byggts av kommersiella bolag och det är Calle Åkesson, verksamhetschef på Svenska padelförbundet, tacksam för.

– Sporten behöver vara kommersiell eftersom det är hallägare och entreprenörer som ger oss förutsättningar att växa. Men vi vill också att padel ska vara för alla och jag tror det är viktigt med ett bra samarbete mellan förbundet, föreningarna och hallägarna som gör att vi kommer lyckas med detta, säger Calle Åkesson.

Att fler ideella föreningar bildas tror Calle Åkesson också är en nyckel för att padelsporten ska väljas in i Riksidrottsförbundet nästa år.

Se Calle Åkesson berätta mer om förbundets tankar kring priserna och förhoppningen om att det ska startats fler föreningar i klippet här ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.