E18-bygget går som på räls

Uppdaterad
Publicerad

Ombyggnationen av E18 över Sörmon i Karlstad går mycket snabbare än planerat. Den nya vägen kommer troligen stå klar långt före utsatt slutdatum.

Arbetet med att dra om E18 över Sörmon påbörjades i september 2015 och Trafikverket krävde av entreprenören att vägen skulle vara klar i oktober 2017.

Vägsträckan är en av länets mest olycksdrabbade och till många trafikanters stora glädje ser den nu ut att stå helt klar innan nästa års semestertrafik rullar igång.

– Som det ser ut i dagsläget kan vi öppna nya E18 i juni nästa sommar, vilket är fyra till fyra och en halv månad tidigare än vi trott, berättar Martin Bergvall, projektledare på Trafikverket.

”Planeringen fungerat bra”

Att bygga motorväg över Sörmon som är ett naturreservat, vattenskyddsområde och rekreationsområde med motionsspår är inte helt enkelt, men trots det har arbetet flutit på enligt planerna. Till och med snabbare än förväntat.

– Dels har bygget i sig och planeringen fungerat bra och vi har inte haft så mycket geotekniska problem. Dåliga markförhållanden är annars en sak som ofta gör att det drar ut på tiden. Här har vi mest sand och berg och det sparar tid att vi inte behöver gå på djupet så mycket, säger Martin Bergvall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer