– Jag tänkte först vad är det nu som ramlat ner, men sen såg jag: Det står en bil där, säger Fredrik Östlin, ledare för laget. Foto: Solidfoto/SVT

Efter attacken – idag samlas Skåre HK

Uppdaterad
Publicerad

Skåre handbollsklubbs 14-åringar är hemma igen efter den omskakande upplevelsen i lördags när en bil helt plötsligt kör genom väggen på idrottshallen i Märsta där laget spelade match.

– Jag tänkte först vad är det nu som ramlat ner, men sen såg jag: Det står en bil där, säger Fredrik Östlin, ledare för laget.

Efter att ha lämnat hallen hals över huvud samlades laget utanför och tog sig sen vidare till hotellet.

– Jag är otroligt stolt över att se hur den här träningsgruppen med killar har skött sig. De kramar om och tar hand om varandra, säger Fredrik Östlin.

Enligt de första rapporterna handlade det om en rattfyllerist i skenande bil, en rubricering som sen ändrades till mordförsök. Enligt uppgifter till SVT var gaspedalen riggad med ett bilbatteri som låg som en tyngd på pedalen.

Ikväll samlas hela laget i på Sundsta idrottshus för att prata om det som hänt.

– Vi samlas i träningsgruppen, föräldrar och ledare. Vi ska kolla på de matcher vi spelade i efterhand och prata. Vad var det som hände och hur går vi vidare, säger Fredrik Östlin. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.