Foto: Camilla Gustafsson/SVT

Efter branden – Sunne sommarland öppnar inte 2020

Uppdaterad
Publicerad

Sunne sommarlands ledning har beslutat att inte öppna sommaren 2020. Detta efter branden som skedde fredagen den 24 april som orsakade skador för miljoner. – Vi hade inte mycket att välja på faktiskt, säger anläggningschefen Reine Flodin.

På fredagseftermiddagen förra veckan startade en brand i en gammal träbyggnad som sedan spred sig in till sommarlandet.

När SVT Nyheter Värmland nådde anläggningschefen dagen efter uppskattade han att branden orsakat skador för miljoner, men man hade ännu inte beslutat om premiären.

Öppnar 2021

Under måndagen skickades ett pressmeddelande ut där Sunne camping och sommarland informerade om att fokus nu kommer ligga på att bygga upp det som brunnit ner.

– Det är inte bara attraktioner som brunnit utan även utrustning, badringar, solsängar och i stort sett allting i anläggningen. Vi har nu som ambition att bygga upp det här, så att det blir ännu bättre nästa år, säger Reine Flodin.

Gäster som har köpt säsongskort kommer att erbjudas pengarna tillbaka alternativt få chansen att utnyttja kortet år 2021.

Följ med in på Sunne sommarland dagen efter branden i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.