Efter dödsolyckan – så utökas säkerheten

Uppdaterad
Publicerad

Efter den tragiska dödsolyckan i Monte Carlorallyt jobbar man nu ännu hårdare med säkerhetsinformationen i Svenska Rallyt.

Svenska Rallyt är den första VM-deltävlingen efter den tragiska dödsolyckan i Monte Carlo-rallyt. Där omkom en åskådare efter att ha blivit påkörd av Nyazeeländaren Hayden Paddon, som fick sladd och for rakt in i den sluttning där den nu omkomne åskådaren stod.

– Vi har redan en mycket god säkerhet, men efter Monte Carlo har vi haft flera samtal med funktionärerna och vi uppmanar på stora skärmar och i sociala medier att tänka på säkerheten och alltid lyssna på våra funktionärer, säger Stig Rune Kjernsli, säkerhetschef på Svenska Ralllyt.

Svenska rallyt 2017

Vid olyckan i Monte Carlo förekom uppgifter om att det tog lång tid, 20 minuter, innan ambulans fanns på plats, men Stig Rune Kjernsli försäkrar att det finns gott om ambulanser på plats vid sträckorna i Sverige och Norge.

– Vi har många ambulanser. På den längsta sträckan har vi inte mindre än tre stycken, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt 2017

Mer i ämnet