Hotet på Nobelgymnasiet i Karlstad har fått ett antal elever att känna oro. Foto: SVT/Arkiv

Efter hot om skolskjutning i Karlstad: ”Många elever har valt att stanna hemma”

Uppdaterad
Publicerad

Ett klotter på en skoltoalett på Nobelgymnasiet i Karlstad upptäcktes under måndagen. Där stod ”skolskjutning 29 januari”. Hotet har skapat oro.

– Det är ganska stort antal elever som känt sig oroliga och har valt att stanna hemma, säger gymnasiechefen Jan Johansson.

Skolchefen vet inte förrän i morgon hur många elever som valt att stanna hemma under onsdagen. Men han tror att föräldrarnas oro till viss del spelar in.

– Imorgon kommer vi att ha samtal med eleverna om vad som hänt, om vilka effekter det får. Vi kommer diskutera det, säger Jan Johansson.

”Rullar på som vanligt”

Han menar att allt fungerar på skolan som en vanlig dag med undantag att endast en entrédörr är öppen. Under morgonen var väktare på plats och bemanningen är högre än vanligt.

– Dagen rullar på som vanligt, det kommer nya elever hit, vi har möten med personer från andra kommuner. Det är en vanlig dag men mer stängt, säger Jan Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.