Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi lyckades inte uppfatta att bygglovet var tidsbegränsat, säger Jonatan Brunbäck, vd på Kils Återvinning. Foto: Dahlia Poignant Khafagi

Efter Kils kommuns blunder – återvinningsstationen försvann från Högboda

Uppdaterad
Publicerad

Plötsligt var återvinningsstationen i Högboda borta, till flera boendes förvåning. Orsaken: Kils kommun missade att bygglovet behövde förnyas.

I klippet: Hör kritiken mot Kils kommun, hur de boende drabbas och kommunens svar.

Sen i januari är det det kommunala bolaget Kils Återvinning och inte FTI som sköter förpackningsinsamlingen.

– Kommunen har vetat länge att de kommer ha ansvaret för återvinningsstationerna – hur kan de ha missat bygglovet?, säger Jan Fjärrstad, en av de boende som drabbats.

På sociala medier har boende uttryckt förvåning och kritik.

Oklart när en ny kan vara på plats

Alla invånare vill dock inte ha en återvinningsstation vid Coop-affären där den tidigare stod. Boende i närheten menar bland annat att skräp hamnar på de närliggande fastigheterna vid tömning.

Under tisdagskvällen hade Kils återvinning samråd med de boende för att att försöka hitta en lösning på kort och lång sikt.

– Det bästa vore om vi kunde få tillbaka den på samma plats på kort sikt och sedan hitta en annan lösning på lång sikt, säger Jonatan Brunbäck, vd på Kils Återvinning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.